Koh-I-Noor

| |

Koh-I-Noor (hindi: कोहिनूर, persana: کوہ نور, urdu: کوہ نورূ) "Muntele de lumina", de asemenea, scris Kohinoor, Koh-e Noor sau Koh-i-Nur este un diamant de 105 de carate (21,6 g), care a fost o data cunoscut drept cel mai mare diamant din lume. Koh-I-Noor provene din Golconda din India, a apartinut diferitor domnitori persani , în final, a fost luata de catre britanici si a devenit parte a bijuteriilor coroanei Angliei, atunci când premierul britanic Benjamin Disraeli a proclamat-o împarateasă pe Regina Victoria din India în 1877.

Ca toate bijuteriile semnificative, despre Koh-I-Noor s-au facut legende. Are reputatia de a aduce ghinion sau deces la orice persoana de sex masculin care o poarta, dar femeilor ce detin aceasta piatra aduce noroc. În conformitate cu un alta legenda, oricine detine Koh-I-Noor conduce lumea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu


The Traveler IQ challenge ranks geographic knowledge of cities such as: Louisville, Pigeon Forge or Detroit by comparing results against 6,063,186 other travelers. Brought to you by TravelPod, part of the TripAdvisor Media Network

Persoane interesate

Totalul afișărilor de pagină